SÄÄSTÄ SATASIA!

Jos E-Spin akkusi teho on hiipunut niin kannattaa käyttää akkua akkuhuollossamme ennen uuden akun / kennoston hankintaa. Joskus akkujen kennot menevät ns. epätasapainoon jolloin kaikkien kennojen varaustaso ei ole sama. Siinä tapauksessa käyttäjä saattaa ajatella että akkun kennot ovat ”loppu” vaikka tasapainottamalla akun voimme palauttaa E-Spin akun kapasiteettia huomattavasti!

Mikäli tasapainotus ei auta niin teemme kennotuksia E-Spin akuille.

Teemme kennotuksia myös muun merkkisiin akkuihin, jotka ovat yhteensopivia kennostojemme kanssa.

Latureista:

Lion akkuja on markkinoilla erillaisilla akkukemioilla sekä eri latausjännitteillä. Kaikki meidän myymät laturit ovat yhteensopivia E-Spin akkuihin. Mikäli sinulla on muun merkkinen akku kuin E-Spin, niin ota yhteys myyntiimme ennen laturin tilausta. Lue lisää kohdasta Turvallinen lataaminen artikkelin lopussa.

Lion ja LiFePo4 akkujen käyttöaikaan ja turvallisuuteen voidaan vaikuttaa noudattamalla muutamia sääntöjä:

Sääntö 1: Ensimmäinen lataus.

Akku kannattaa ladata ensimmäisenä täyteen ja alkaa käyttämään vasta sen jälkeen. Vältä kuitenkin akun käyttöä aivan loppuun heti alussa, sillä Li-Ion akkukin saattaa vaatia hieman ”sisäänajoa”.

Sääntö 2: Älä käytä akkujen virtaa loppuun saakka.

Pyri laittamaan akku lataukseen viimeistään, kun akun lataus on tippunut alle 20 prosentin. lithiumakuissa ei kuitenkaan ole varsinaista ”muistia”, kuten vaikkapa vanhemmissa NiCd -akuissa.
Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö käyttäjä voisi vaikuttaa akun elinikään. Li-Ion akkujen latauksessa on kyse kemiallisista reaktioista ja niiden voimakkuudesta, jotka toistuessaan kuluttavat akun kennoja.

Sääntö 3: Lataa akku aina kun mahdollista.

Pidä akun lataustaso käyttämättömän ajanjakson läpi 70-95% välillä ja
varsinkaan älä jätä akkua tyhjänä pitkäksi aikaa minnekään.
Säilytä akkuja ladattuna!

Sääntö 4: Vältä akkujen lämpiämistä! Lämpö yleensäkin on lithiumakuille haitallista.

Akkujen lämpeneminen on kemiallisesti akkuja heikentävää. Älä säilytä akkuja kuumassa paikassa, esimerkiksi auringossa, patterin lähellä, keittiössä uunin lähellä tms. Tavallinen, tasainen huoneenlämpö on paras lämpötila akkujen säilyttämiseen.

 

Turvallinen lataaminen

ÄLÄ KOSKAAN RYHDY VARAAMAAN E-SPIN AKKUA SARJAAN TAI PYÖRÄÄN KUULUMATTOMALLA LATAUSLAITTEELLA!

Noudata aina käyttöohjeessa mainittuja yleisiä turvallisuusohjeita.

Kaikki laturimme ovat CE merkityjä ja varustettu merkillä joka vakuuttaa, että laturimme täyttävät seuraavat eurooppalaiset harmonisoidut standardit: LVD: EN 60335, EMC: EN 55032, EN IEC 61000 ja RoHS: SFS-EN IEC 63000

Mikäli olet tilaamassa E-Spin laturia muun merkkiseen akkuun, niin varmista yhteensopivuus (Latausjännite ja virta) soittamalla numeroon 0504357224.

Tiedoite:

Tukes löysi laturistamme: Laturi 52V;n akulle,3A, latausjännite 58,8V turvallisuuspuutteen. Tukesin tekemässä jännitekokeessa tapahtui läpilyönti ensi- ja toisiopiirin välillä 21 sekunnin jälkeen. Testijännite oli 3640V (!) Pistorasiassa Suomessa verkkojännite  on 230VAC, eli testijännite oli 16-kertainen normaaliin pistorasian verkkojännitteseen nähden.

Tukesin mukaan tuotteesta voi saada sähköiskun kun kaikki 3 seuraavaa asiaa on täytyttävä yhtäaikaa:

  1. Verkkojännite pistorasiassa nousee normaalista 230 voltista yli 3640 volttiin (!) ja ylijännite kestää ainakin 21 sekuntia.
  2. Tuotetta käytetään käyttöohjeen vastaisesti ja käyttäjä esim. peukalolla painaa/koskettaa XLR latausliittimen sisällä olevia liitäntänastoja.
  3. Käyttäjä maadoittaa (eli koskettaa toisella vapaalla kädellä) , tai muulla kehon osalla  esim. vesijohtoputkeen tai lämmitysputkeen.

Sähköiskun riski on hyvin teoreettinen. Käytännössä vaaratilanteen syntyminen vaatisi  salamaniskun tai vakavan häiriön sähköverkossa jotta saavutetaisiin 3640 voltin ylijännite  latauspaikan pistorasiaan, ja jossa ihminen samanaikaisesti koskettaa latausliittimen sisäistä nastaa ja toisella kädella koskettaa lämmitysputkea tai metallista vesijohtovesijohtokalustetta (hana tai kupariputki)

Kyseinen laturi on varustettu suojamaadoitetulla pistotulpalla ja laturi on kytkettävä aina ladattaessa suojamaadoitettuun pistorasiaan. Tämä estää laturin kuoren muuttumisen jännitteelliseksi häiriötilanteessa.

Kyseisiä tuotteita on myyty nettikaupassamme vuoden 2023 aikana. Laturitehtaallamme on ollut 2 eri muuntajatoimittajaa ja osassa latureista kyseinen muuntaja on jo valmiiksi vaatimukset täyttävä. Olemme tutkineet ja korjanneet varastossa olevat laturit sekä olemme olleet yhteydessä kuluttajiin jotka ovat tilanneet nettikaupastamme kyseisen laturin.

Laturin tunnistetiedot:

  • Laturin keskitarra on harmaan värinen.
  • Laturissa on XLR latausliitin. (Katso alla oleva kuva oikealla)
  • Laturissa ei ole logoa.
  • Laturin ulostulojännite on 58,8V ja latausvirta 3A

Mikäli olet ostanut kyseisen laturin esim. käytettynä niin soittamalla numeroon 0504357224 lisätietoja toimintaohjeista.

Kuva liittimestä: